Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă MAI - 19.05.2015

ro

19 May, 2015 15:30 973 Marime text
Marți, 19 mai a.c., viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, a avut o întrevedere cu domnul Dean THOMPSON, însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei S.U.A. la București.
 
Cu prilejul întâlnirii, vicepremierul Gabriel OPREA a reiterat mulțumirile Guvernului României pentru ajutorul constant acordat Ministerului Afacerilor Interne de către Guvernul Statelor Unite ale Americii, în perioada 2011-2014, în timpul operațiunii Forței Internaționale de Securitate și Asistență (ISAF).  Totodată, a fost subliniat angajamentul ferm al României, inclusiv al Ministerului Afacerilor Interne, de a continua contribuția cu forțe proprii la efortul comunității internaționale de reconstrucție instituțională a statului afgan, mai ales în parteneriat cu SUA.
 
De asemenea, viceprim-ministrul pentru securitate națională Gabriel OPREA a  precizat că România se bazează pe sprijinul și susținerea Statelor Unite ale Americii în ceea ce privește operațiunea NATO – Resolute Support Mission din Afganistan, unde începând cu luna ianuarie a acestui an 34 de jandarmi și polițiști desfășoară activități de asistență și consiliere a forțelor afgane.
 
La rândul său,  Dean THOMPSON, însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei SUA la București a subliniat buna colaborare a autorităților române și americane în domeniul securității și al siguranței publice, exprimându-și totodată convingerea că profesionalismul și respectarea valorilor democratice comune vor caracteriza și în continuare relația dintre țările noastre.
 
În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat și despre Acordului bilateral în domeniul prevenirii și combaterii infracționalității grave, document care se află într-un stadiu avansat al negocierilor. Prin semnarea Acordul, România va îndeplini încă un criteriu tehnic impus de exigențele Programului Visa Waiver, în procesul de liberalizare a vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în SUA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii