Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat Bogdan Aurescu la consultări bilaterale cu Turcia

ro

22 Oct, 2010 17:34 546 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu va avea, la data de 22 octombrie 2010, consultări la Ankara cu secretarul de stat în MAE turc Fatih Ceylan. Un element central al dialogului va fi reprezentat de problematica de securitate, pe agenda consultărilor figurând aspectele politice de interes comun în perspectiva Summit-ului NATO de la Lisabona, Noul Concept Strategic al Alianţei, dezvoltările la nivelul NATO pe teme ca apărarea anti-rachetă, problematica parteneriatelor Alianţei cu alte state şi cu alţi actori internaţionali (ONU şi Uniunea Europeană), extinderea Alianţei şi problematica de securitate în regiunea Mării Negre.

În cadrul consultărilor va fi trecut în revistă, totodată, stadiul cooperării bilaterale în domeniul politico-diplomatic şi economic, inclusiv în sectorul energetic, unde un rol prioritar îl ocupă proiectul Nabucco şi realizarea Cablului submarin Constanţa - Istanbul. De asemenea, va fi abordat stadiul aderării Turciei la UE, România fiind un susţinător consecvent al acestui obiectiv.

Vor fi discutate şi subiectele de interes aflate pe agenda regională, precum cooperarea la Marea Neagră, inclusiv în cadrul Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN), în contextul în care România va deţine Preşedinţia-în-Exerciţiu a OCEMN în primele şase luni ale anului 2011. Cu privire la agenda internaţională, va fi realizat un schimb de opinii cu privire la dosarul cipriot, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, Iran, Irak.

În cadrul vizitei în Turcia, secretarul de stat Bogdan Aurescu va avea şi o întrevedere cu şeful Secretariatului General pentru Afaceri Europene din cadrul Guvernului, Volkan Bozkir, precum şi cu oficiali din conducerea Ministerului Apărării Naţionale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii