Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Ministerul Afacerilor Externe

ro

16 Sep, 2015 10:29 832 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr,  s-a întâlnit cu  Boris Vanghelov, președintele Agenției de Stat pentru Bulgarii din Străinătate
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr,  s-a întâlnit, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o la Sofia, cu Boris Vanghelov, președintele Agenției de Stat pentru Bulgarii din Străinătate.
În cadrul întrevederii, ministrul delegat i-a prezentat oficialului bulgar cadrul politico-juridic în care se desfășoară relația dintre România și românii aflați dincolo de granițe, subliniind atenția pe care statul nostru o acordă atât comunităților istorice cât și celor constituite prin mobilitate europeană și migrație internațională.
De asemenea, ministrul delegat a prezentat sistemul de drepturi și facilități de care beneficiază etnicii bulgari din România, amintind că aceștia sunt recunoscuți ca minoritate națională, pot studia în limba maternă în învățământul primar și liceal public, se pot organiza în asociații și au un reprezentat în parlament.    
Ministrul delegat a precizat că România susține principiul reciprocității în privința tratamentului grupurilor minoritare în relația cu statele în care se află comunități istorice românești.
Totodată, a subliniat că România și Bulgaria pot conlucra atât în direcția sprijinirii minorităților naționale română și bulgară existente în alte state din vecinătate, precum și a apărării drepturilor cetățenilor români și bulgari stabiliți în comunități pe teritoriul altor state membre ale Uniunii Europene ori în alte regiuni ale globului.   
Întrevederea dintre cei doi oficiali a avut loc la sediul agenției de Stat pentru Bulgarii din Străinătate.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii