Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederi ale ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu reprezentanții autorităților locale din Bălți și din regiunile Drochia, Goldeni și Sângerei

ro

27 Mar, 2015 15:13 918 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, efectuează în perioada 26-27 martie 2015, o vizită oficială în Republica Moldova.

În cadrul vizitei, demnitarul român a avut mai multe întrevederi cu reprezentanți ai autorităților locale din Regiunea de Dezvoltare Nord. Astfel, ministrul delegat s-a întâlnit cu Octavian Mahu, primarul orașului Bălți, cu Gheorghe Miaun, președintele raionului Sângereni, Andrei Marian, președintele raionului Drochia și Valeriu Țarigradschi, președintele raionului Goldeni.

În intervenţiile sale, ministrul delegat Angel Tîlvăr a subliniat importanţa pe care România o acordă afirmării şi păstrării identităţii lingvistice, culturale și spirituale a comunităţilor româneşti de peste hotare şi a prezentat activitatea Departamentului pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. De asemenea, oficialul român a exprimat disponibilitatea sprijinirii lăcașelor de cult din nordul Republicii Moldova, în contextul în care acestea reprezintă o importantă componentă a elementelor identitare culturale şi spirituale româneşti.

Reprezentanții autorităților locale au evidenţiat necesitatea acordării unei atenții mai mari aspectelor care privesc promovarea limbii și culturii române în zona Bălți, exprimându-și interesul pentru proiectele DPRRP - MAE.
Ministrul delegat Angel Tîlvăr a exprimat interesul pentru sprijinirea regiunii Bălți, în cadrul programelor și acțiunilor proprii ale DPRRP – MAE, dar și ale Institutului Eudoxiu Hurmuzachi, acţiuni printre care se numără Programul de tabere „ARC” destinat copiilor şi tinerilor etnici români din afara graniţelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii