Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu ministrul apărării din Muntenegru, Milica Pejanovic-Djurisic

ro

28 Apr, 2015 15:17 965 Marime text
Agenda discuţiilor a vizat elemente de actualitate ale relaţiei bilaterale, evoluţiile la nivel regional şi european, precum şi demersurile Republicii Muntenegru de integrare în structurile europene şi euro-atlantice.
În cadrul discuţiilor, cei doi miniştri şi-au exprimat satisfacţia pentru nivelul foarte bun al relaţiei bilaterale, precum şi convingerea că ritmul dialogului se va intensifica în perioada următoare, în perspectiva eforturilor pe care Muntenegru le va depune în cadrul procesului de integrare europeană şi euro-atlantică şi al sprijinului constant al României în această direcţie.
Şeful diplomaţiei române a apreciat rolul constructiv şi echilibrat pe care îl joacă Muntenegru în regiunea Balcanilor de Vest, evidenţiind angajamentul autorităţilor de la Podgoriţa în procesul de integrare europeană şi euro-atlantică, prin reforme de substanţă, care să demonstreze că instituţiile statului sunt robuste şi funcţionează eficient, în acord cu valorile europene şi euro-atlantice.
Ministrul de externe român a salutat progresele înregistrate în cadrul procesului de dialog intensificat cu NATO, iniţiat în septembrie 2014, la Summit-ul Aliat din Marea Britanie şi a reiterat sprijinul ferm al României pentru obţinerea de către Republica Muntenegru a invitaţiei de aderare la NATO, în baza voinţei liber exprimate şi în lumina propriilor performanţe.
În contextul discuţiilor, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat că România va rămâne un susţinător constant al politicii NATO a uşilor deschise, cu atât mai relevantă în actualul context internaţional. A apreciat că extinderea NATO a fost una dintre cele mai de succes politici Aliate, contribuind de o manieră semnificativă la consolidarea spaţiului de securitate euro-atlantic, răspunzând aspiraţiilor legitime ale candidaţilor şi încurajând procesele de reformă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii