Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CRJ condamnă declaraţiile negaţioniste ale Senatorului PSD Dan Şova

ro

07 Mar, 2012 19:11 571 Marime text

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) condamnă ferm declaraţiile negaţioniste ale Senatorului Dan Şova cu privire la Holocaustul românesc.
Declaraţiile Domnului Şova nu lasă loc de interpretare. Din perspectiva pe care domnia sa şi‐o asumă: "pe teritoriul României niciun evreu nu a avut de suferit si asta s‐a datorat lu' Antonescu". Iar miile de evrei ieşeni ce au pierit în Pogromul de la Iaşi, de care principale responsabile se fac autorităţile române, au devenit, conform domnului Şova: "24 de cetăţeni români de origine evreiască omorâţi de soldaţii din armata germană, din păcate".
Afirmaţiile domnului Şova rastoarnă, încă o dată, ordinea firii. Neagă jafurile, umilinţele, ororile şi în final aneantizarea la care au fost supuşi evreii români de către statul roman, şi‐l reabilitează pe principalul responsabil. Afirmaţiile care neagă cele mai ruşinoase fapte ale istoriei româneşti, o ruşine la care domnul Şova adaugă prin argumentaţiile sale, nu pot confecţiona o perioadă luminoasă dintr‐un trecut tenebrous, încărcat de ură şi crimă, pe care România şi l‐a asumat deja prin lege şi drept. Aceste afirmaţii nu pot rămâne fără o sancţiune adecvată.
Atragem atenţia asupra prevederilor OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârsirea unor infracţiuni contra păcii şi umanităţii actualizată, care prevede:
ART. 5
(1) Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.
ART. 6
Negarea, contestarea, aprobarea sau justificarea, prin orice mijloace, în public, a Holocaustului, genocidului sau a crimelor contra umanităţii ori a efectelor acestora se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi sau cu amendă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii