Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala “Gheorghe Ţiţeica” şi fundaţia „Dăruieşte Aripi” aduc zâmbetul pe buzele copiilor bolnavi

ro

07 Dec, 2014 09:53 1331 Marime text
În perioada 2-5 decembrie, elevii Şcolii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” din Constanţa, la iniţiativa fundaţiei „Dăruieşte Aripi” au strâns cadouri cu ocazia Crăciunului pentru copiii bolnavi din evidenţa Centrului Medical Focus, care funcţionează în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa.
Peste 300 de elevi din clasele I-VIII au devenit Moş Crăciun pentru câte un copil bolnav, deoarece au adus diferite cadouri conţinând jocuri şi jucării, rechizite, dulciuri neperisabile, îmbrăcăminte nouă, cărţi. De asemenea, aceştia au personalizat darurile confecţionând felicitări pentru copiii aflaţi în suferinţă, convinşi fiind că un gând bun, o urare sinceră pot face uneori mai mult decât poate face un medicament. A reda speranţa unui seamăn ce traversează o perioadă grea, a întinde o mână prietenească atunci când cel ca tine este în dificultate, a împărţi ceea ce ai cu cei din jur sunt valori pe care copiii le învaţă numai participând la astfel de acţiuni de întrajutorare. Implicarea familiilor în proiectele şcolii a fost, ca de obicei, majoră, părinţii susţinând de fiecare dată astfel de acţiuni ale instituţiei amintite.
Nu întâmplător deci, la finalul acestei săptămâni, mai precis vineri, 5 decembrie 2014, Şcoala „Gheorghe Ţiţeica” a fost recompensată cu locul I, pentru a treia oară consecutiv, ca instituţie de învăţământ implicată în acţiuni de voluntariat în cadrul Galei Voluntarului desfăşurate la Pavilionul Expoziţional şi organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa în parteneriat cu Asociaţia Civicum Voluntaris, Centrul pentru Resurse Civice,  Organizaţia Nonguvernamentala Ecologistă Mare Nostrum, Corpul Voluntarilor Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa, Comitetul Naţional Român pentru Drepturile Copilului Filiala Constanţa, Fundaţia Giovanni Bosco, Asociaţia Team, CENTRAS Constanţa, CREPS Constanţa, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, Asociaţia Copiilor şi Tinerilor cu diabet din judeţul Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa.

 
Consilier de imagine,
Veronica Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii