Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”

ro

20 Oct, 2016 14:02 2173 Marime text
In perioada 24-28 octombrie 2016 se va desfășura CAMPANIA EUROPEANĂ LOCURI DE MUNCĂ SIGURE ȘI SĂNĂTOASE 2016-2017  cu tema : “LOCURI DE MUNCĂ SĂNĂTOASE PENTRU TOATE VÂRSELE”

Campania organizată la nivelul Uniunii Europene de către Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în muncă are la bază constatările proiectului-pilot al Parlamentului European – “Munca în condiţii mai bune de securitate şi sănătate la orice vârstă” şi evidenţiază importanţa unei abordări care să ţină seama de toate etapele vieţii.  Se pune accent pe promovarea practicilor de muncă sănătoase în rândul lucrătorilor tineri , crearea unor condiţii de muncă adecvate ce conferă durabilitate vieţii profesionale  şi asigurarea îmbătrânirii în condiţii bune de sănătate.
Obicetivele specifice ale campaniei pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase 2016-2017 sunt următoarele:
Promovarea muncii drabile şi a îmbătrânirii în condiţii bune de sănătate, cu sublinierea importanţei prevenirii pe tot parcursul vieţii profesionale;
Furnizarea de informaţii şi instrumente practice de gestionare a securităţii şi sănătăţii în muncă în contextul îmbătrânirii forţei de muncă, atât angajatorilor cât şi angajaţilor;
Facilitarea schimburilor de informaţii şi a diseminării bunelor practici în domeniu. 
Inspecţia Muncii şi-a asumat un rol pro activ pe durata campaniei şi se implică prin acţiuni de informare, mese rotunde şi seminarii în promovarea obiectivelor acesteia la nivel national, actiuni care vor fi desfasurate inclusiv de I.T.M. Constanta , la nivel local, in perioada 24 – 28.10.2016 .

In acest sens, în data de 28 octombrie 2016, începând cu ora 10, în parteneriat cu Centrul Enterprise Europe Constanţa din cadrul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, va avea  loc seminarul cu tema :  “  Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele “
Evenimentul   care se va desfăşura în sala de conferinţe a CCINA Constanţa,  b-dul Alexandru Lăpuşneanu 185A, etaj II, intrarea Ag.BRD,  îşi propune să aducă împreună factorii de decizie şi lucrătorii din cadrul I.M.M-urilor locale, reprezentanti  ai lucrătorilor din domenii de activitate reprezentative pentru județul Constanta , reprezentanți ai serviciilor externe de prevenire și protecție,  ai organizațiilor sindicale alături de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa şi  ai  Centrul Enterprise  Europe Network Constanţa,  pentru găsirea unoi noi modalități de cooperare în domeniul sanătăţii şi siguranţei în muncă.
 
”Derulăm la nivel național o serie de seminarii și întâlniri sub semnul Săptămânii Europene dedicate securității și sănătății în muncă. Eforturile noastre sunt orientate în sensul promovării îmbătrânirii sănătoase și a muncii durabile. Ceea ce ne dorim este ca angajaţii să poată ieşi la pensie sănătoşi şi integri. Ne propunem prin acțiunile noastre să conştientizăm angajatorii că este important să asigure condiţii de muncă sigure şi sănătoase pentru angajații de orice vârstă și că este mai profitabil să investeşti în siguranţa locului de muncă decât să suporţi pierderile cauzate de accidentele de muncă. Condițiile de muncă sigure și sănătoase pe toată durata vieții profesionale sunt benefice pentru lucrători, întreprinderi și societate în ansamblu.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii