Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IPJ

ro

06 Jun, 2014 13:40 1302 Marime text
I. „Deranjaţi” de jandarmi în timp ce încercau să se „relaxeze” cu etnobotanice
 
  În seara zilei de 05 iunie a.c., ora 21.15, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în timp ce se afla într-o misiune de patrulare pe strada Prelungirea Vârful cu Dor din municipiul Constanţa, a observat un autovehicul de teren înmatriculat în Bulgaria în care se aflau trei persoane de sex bărbătesc cu un comportament suspect.
  Luaţi la întrebări de către jandarmi, tinerii cu vârste cuprinde între 26 şi 32 ani, cu domiciliul în Constanţa, au declarat faptul că „au căutat un loc mai izolat pentru a fuma ţigări cu etnobotanice”.
  În urma precheziţiei corporale a celor trei, precum şi a autovehiculului aparţinând acestora, a fost găsit un pliculeţ confecţionat din material plastic, care conţinea o substanţă vegetală de culoare verde brun, precum şi o ţigară confecţionată artizanal.
  Jandarmii au întocmit procesul verbal de sesizare, conform procedurilor legale, după care cei trei tineri, împreună cu probele găsite asupra acestora, au fost predaţi lucrătorilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa în vederea continuării cercetărilor.
 
II. Jandarmii nu au week-end
  Zilele de 07 şi 08 iunie a.c., vor fi foarte solicitante pentru jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa care vor executa 11 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia unor manifestări care implică aglomerări de persoane.
  Astfel, un efectiv de peste 60 jandarmi va asigura măsuri de ordine publică cu ocazia sărbătoririi zilelor unor comunităţi locale( Ziua comunei Rasova, Ziua comunei Fântânele, Ziua comunei Tortoman, Ziua comunei Pecineaga), dar şi pe timpul desfăşurării unor evenimente şi competiţii sportive(meciul de fotbal dintre echipele F.C. Farul Constanţa şi S.C. Brăila, meciul de rugby dintre echipele C.S. Năvodari şi R.C.M. Galaţi, Marşul Sănătăţii pe biciclete ANTIFUMAT-Constanţa Mamaia 2014, competiţia de KUREŞ-lupte tradiţionale tătărăşti din localitatea Osmancea, concursul de triatlon organizat pe plaja din localitatea 2 Mai).
  Jandarmii, sprijiniţi de efective ale poliţiei, vor acţiona pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă a cetăţenilor care vor participa la aceste manifestări, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii care pot aduce atingere normelor de convieţuire socială.
  Pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, jandarmii recomandă participanţilor:
- să respecte indicaţiile forţelor de ordine,
- să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale de valoare aflate asupra lor,
- să manifeste atenţie pe traseele de afluire/defluire,
- să solicite ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică aflate în dispozitiv, fie prin contact direct, fie prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.
 
 
 
            COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii