Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

06 May, 2014 15:18 1257 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Plase monofilament în lungime de aproximativ 1,5 kilometri confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, 36 plase de pescuit tip monofilament, în lungime de 1.440 metri.
 
În data de 05.05.2014, în jurul orei 12.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au acţionat în zona de competenţă, unde au oprit pentru control un autoturism marca Volkswagen Transporter condus de cetăţeanul român R.G., în vârstă de 42 ani.
În urma controlului au fost descoperite 36 unelte de pescuit tip setcă monofilament, în lungime de 1.440 metri, care au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră.
Bărbatul în cauză, domiciliat în judeţul Tulcea, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. k din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
158 pachete cu ţigarete netimbrate confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni în P.T.F. Vama Veche
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Vama Veche 158 pachete cu ţigarete netimbrate, pe care doi cetăţeni români, care călătoreau cu un autocar, intenţionau să le introducă în ţară ascunse în bagajele personale.
 
În data de 05.05.2014, în jurul orei 05.30, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un autocar ce efectuează curse între România şi Turcia.
În urma controlului au fost găsite 158 pachete cu ţigarete netimbrate mărcile Prestige şi Gauloise Blondes, ascunse în bagajele personale ale cetăţenilor români G.D.A., în vârstă de 22 ani, şi H.R.C. de 21 ani.
Cei doi tineri, domiciliaţi în judeţele Tulcea, respectiv Ilfov, nu au putut prezenta documente justificative pentru cele 3.160 de ţigarete transportate.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, evaluată la aproxiamativ 1.580 lei, şi au aplicat fiecărei persoane o sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 lei, conform Legii 12/1990 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii