Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR CONSTĂNŢENI, CU PRILEJUL MINIVACANŢEI DE 1 MAI

ro

30 Apr, 2015 13:39 958 Marime text
 În perioada 30 aprilie – 3 mai a.c., în întreg judeţul Constanţa, poliţiştii vor intensifica acţiunile pentru combaterea şi prevenirea faptelor antisociale./ Poliţiştii vor acţiona în sistem integrat cu celelalte cadre ale M.A.I. în vederea combaterii şi prevenirii faptelor de natură penală.
 
În perioada 30 aprilie – 3 mai a.c., zilnic, peste 400 de poliţişti, faţă de dispozitivul curent, din structurile de investigare a fraudelor, de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, criminalistic, cei care gestionează domeniul armelor şi a substanţelor periculoase şi alte structuri de poliţie vor fi la datorie.
 
Se va acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte de natură antisocială, pentru asigurarea unui climat de ordine, de siguranţă publică  constănţenilor şi turiştilor care îşi vor petrece minivacanţa de 1 Mai pe litoralul Mării Negre.
 
De asemenea, se vor derula acţiuni pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor de natură economico-financiară, pentru protejarea populaţiei împotriva unor practici comerciale de natură să ducă la comercializarea unor produse alimentare neconforme, pentru combaterea şi prevenirea infracţiunilor stradale.
 
Se va asigura liniştea şi ordinea publică la toate manifestările publice prilejuite de 1 Mai, cu precădere în staţiunile Mamaia, Vama Veche, dar şi în toate celelalte staţiuni litorale.
 
Poliţiştii constănţeni vor fi prezenţi şi în zonele de agrement, a cluburilor de pe litoralul Mării Negre, iar în colaborare cu S.R.P.T. şi S.P.T.M. se vor desfăşura activităţi specifice în gări şi autogări pentru asigurarea siguranţei călătorilor.
 
Poliţiştii rutieri vor avea în vedere dirijarea şi fluidizarea circulaţiei rutiere, asigurarea unui trafic rutier în siguranţă pe drumurile naţionale şi europene ce converg către litoralul românesc. Astfel, peste 15 aparate radar vor fi amplasate pe principalele artere de circulaţie pentru impunerea normelor rutiere, oamenii legii constănţeni acţionând şi pentru prevenirea şi combaterea tuturor evenimentelor rutiere negative ce au drept cauză conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise.

 SFATURI PENTRU O MINIVACANŢĂ DE 1 MAI ÎN SIGURANŢĂ
 
Pentru a petrece timpul liber în linişte, fără evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanţa vă recomandă să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie.
 
La cumpărături şi în mijloacele de transport în comun  manifestaţi prudenţă şi supravegheaţi-vă permanent genţile sau poşetele,  nu luaţi asupra dvs. sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi sau folosiţi cardul pentru cumpărături şi păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil.
 
În cazul în care plecaţi de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiţi rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat Poliţia dacă observă o persoană suspectă în zonă, Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile,  închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, iar  atunci când părăsiţi locuinţa, este recomandat să existe o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune.
 
La plecarea din camera de cazare, ori pe timpul nopţii asiguraţi-vă că uşa de acces în cameră, cât şi cea de la balcon sunt închise şi încuiate, la fel şi ferestrele. Depozitaţi banii şi bunurile de valoare în seiful hotelului, nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute în camerele de hotel.
Efectuaţi schimbul valutar numai la case de schimb autorizate sau unităţi bancare şi luaţi cu dvs. numai sumele de bani strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente.
 
La picnic evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool;
Evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile    de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră, nu răspundeţi la provocările altor persoane şi nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute.
 
Pentru evitarea furturilor din autoturisme nu lăsaţi la vedere bagaje care pot fi tentante, respectiv telefoane mobile, aparate foto, laptop-uri, camere digitale foto sau video, detectoare radar sau G.P.S.-uri.
Parcaţi autoturismul în spaţii special amenajate, iluminate şi păzite şi nu lăsaţi cheile în contact atunci când coborâţi din autoturism chiar şi pentru câteva momente.
 
Dacă sunteţi victima sau martorul unui eveniment de natură antisocială, apelaţi imediat numărul unic de urgenţă 112!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii