Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de mii de articole nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

ro

27 May, 2015 10:29 912 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Zeci de mii de articole nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 52.177 articole diverse care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare totală de aproximativ 98.000 lei.
 
În data de 26.05.2015, în intervalul orar 08.30 - 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 52.177 articole diverse (obiecte de uz casnic, veselă bucătărie etc.), marfă nedeclarată la intrarea în ţară, în valoare de aproximativ 98.000 lei.
Întreaga cantitate de marfă a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean iranian, cu vârsta de 53 de ani şi reşedinţa în Bucureşti, dosar penal  pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
Plase de pescuit în lungime de 570 metri, confiscate de poliţiştii de frontieră
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau 14 plase de pescuit tip monfilament în lungime de 570 metri şi cantitatea de 38 kilograme peşte fără documente justificative.
 
În data de 26.05.2015, în jurul orei 05.10, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F, Tulcea aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în zona lacului Caraburun, i-au depistat pe T. NICOLAE, în vârstă de 25 de ani şi B.V. CĂTĂLIN de 20 de ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa, în timp ce transportau 14 plase de pescuit tip monofilament în lungime de 570 metri şi 38 kilograme peşte din speciile caras şi babuşcă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, de asemenea, au fost confiscate plasele monofilament, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinerea plaselor de pescuit tip monfilament” şi „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

In data de 26.05.2015, in jurul orei 21.30, politistii de frontiera tulceni au mai depistat doi braconieri, pe canalul Baia, care aveau asupra lor 12 plase tip monofilament in lungime de 425 metri. Cei doi barbati, I. FLORIN de 40 ani si V. FLORIN de 31 ani, domiciliati in judetul Tulcea sunt cercetati penal pentru detinere plase monfilament.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii