Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat 20.10.2015 Garda de Coasta

ro

20 Oct, 2015 13:07 1156 Marime text
Bunuri susceptibile a fi contrafăcute şi marfuri nedeclarate, confiscate în P.P.F Constanţa - Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în două containere sosite din China, articole diverse inscripţionate cu însemnele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 45.000 lei, dacă ar fi fost originale, respectiv bunuri nedeclarate in valoare de 50.000 lei.
* În data de 19.10.2015, la terminalul de containere din P.P.F. Constanța - Sud Agigea, poliţiştii de frontieră, acționând în baza unei informaţii, au efectuat controlul fizic amănunțit asupra mărfurilor dintr-un container sosit din China pentru o societate comercială din Chişinău, avand ca administrator pe cetateanul roman M.G., in varsta de 32 ani, cu domiciliul in municipiul Bucureşti.

În urma controlului, în container au fost descoperite peste 1.600 bucăţi diverse articole (papuci de casa pentru copii, fesuri pentru barbati), purtând însemnele unor firme de profil, bunuri susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

* În aceeaşi zi, cateva ore mai tarziu, la acelaşi terminal de containere, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, acționând în baza analizei de risc, au efectuat controlul fizic amănunțit asupra mărfurilor dintr-un container sosit din China pentru o societate comercială din București, avand ca administrator pe cetateanul roman A. T., in varsta de 30 de ani.

În urma controlului, în container au fost descoperite 250 microfoane cu cablu, in plus fata de cele declarate organelor vamale.
Bunurile, cu o valoare totală de peste 90.000 lei, au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali şi lăsate în custodia unui comisar vamal până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosirea de acte nereale la autoritatea vamala”, faptă prevăzută şi sancţionată de art.272 din Legea 86/2006.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii