Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dealer” de substanţe vegetale cu efect psihoactiv, reţinut în urma utilizarii armamentului din dotare de către poliţiştii de frontieră constănţeni

ro

28 Apr, 2015 15:17 922 Marime text
În data de 27.04.2015, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au desfăşurat în zona de competenţă, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a operaţiunilor cu produse vegetale cu efect psihoactiv.
Astfel, în urma unui flagrant realizat pe raza municipiului Constanţa, a fost reţinut un cetăţean român, în vârstă de 24 ani, care conducea un autoturism marca BMW înmatriculat în România.
Deoarece tânărul în cauză nu s-a supus iniţial somaţiei legale, încercând să scape, unul dintre poliţiştii de frontieră a tras un foc de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, cu respectarea procedurilor legale, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.
Ulterior tânărul a fost condus la sediul Gărzii de Coastă pentru cercetări, iar în urma controlului specific au fost descoperite, în autoturismul în cauză, 50 de grame de substanţă vegetală vrac de culoare verde, 48 de pliculeţe ce conţin de asemenea substanţe vegetale de culoare verde, 279 de pliculeţe autosigilante goale, o cutie cu foiţe de ţigarete şi un rest de ţigară tip „joint”.
În după-amiaza aceleiaşi zile, în baza mandatului emis de Tribunalul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat o percheziţie la domiciliul suspectului în cauză, de unde au ridicat în vederea continuării cercetărilor două pliculeţe cu substanţe vegetale de culoare verde, două pliculeţe autosigilante goale cu urme de substanţe vegetale, o folie de plastic în care erau seminţe de plante susceptibile a fi tip marijuana, o cutie cu două role de confecţionat ţigarete, două laptop-uri şi 5 CD-uri.
Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de  art. 16, alin. 1 din Legea 194/2011 republicată, urmând ca la finalizarea cazului să fie luate măsurile legale ce se impun.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii