Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 27.03.2014

ro

27 Mar, 2014 11:31 1346 Marime text
BULETIN INFORMATIV
27.03.2014

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Autoturisme cu I.T.P fals, descoperite în P.T.F. Ostrov şi P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă, respectiv P.T.F. Ostrov, doi cetăţeni români, care se deplasau cu  două autoturisme înmatriculate în R. Bulgaria, şi care au prezentat la controlul de frontieră certificate de inspecţie tehnică false.
 
● În data de 26.03.2014, în jurul orei 07.30, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român V.D.M., în vârstă de 21 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care conducea un autoturism marca Citroen, înmatriculat în R. Bulgaria.
 
● În aceeaşi zi, în jurul orei 10.00, în P.T.F. Ostrov, s-a prezentat un alt cetăţean român, D.C.A., în vârstă de 26 ani, domiciliat în municipiul Călăraşi, care se afla la volanul unui autoturism marca Opel Zafira, de asemeanea înmatriculat în R. Bulgaria.
 
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatele de inspecţie tehnică periodică ale autoturismulelor în cauză prezintă indicii de falsificare.
Conducătorii auto au declarat că au achiziţionat autoturismele fără a cunoaşte că respectivele documente sunt false.
Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe cei doi bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.
 
 
Articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 1.728 articole de îmbrăcăminte,  susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 87.000 lei dacă ar fi originale.
În data de 26.03.2014, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 1.728 perechi pantaloni pentru bărbaţi, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 87.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 28 ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii