Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV 11.02.2015 - Garda de Coastă

ro

11 Feb, 2015 12:27 860 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Autoturism Audi furat din Italia, descoperit de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în municipiul Constanţa un autoturism marca Audi, declarat furat de autorităţile din Italia, pe care un cetăţean român îl achiziţionase fără a cunoaşte faptul că acesta era căutat în vederea confiscării.

În data de 10.02.2015 poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat, în municipiul Constanţa, un autoturism marca Audi model Cabriolet despre care deţineau informaţii că este căutat în vederea confiscării.
Verificările au stabilit că autoturismul în cauză aparţine cetăţeanul român M. ELENA-TEODORA, în vârstă de 44 de ani, domiciliată în municipiul Constanţa, fiind declarat ca fiind furat de autorităţile din Italia.
Proprietarul autoturismului a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a avea cunoştinţă despre faptul că acesta figurează ca fiind furat.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 25.000 de euro, la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la tăinuire”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 48 raportat la art. 270, alin. 1 din Noul Cod Penal.

Autoturism BMW cu numere expirate, identificat în zona de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un autoturism cu numere de înmatriculare expirate, care era condus de un cetăţean român pe raza judeţului Constanţa.

În data de 10.02.2015 în jurul orei 11.40, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca BMW, cu numere provizorii eliberate de autorităţile din România, condus de cetăţeanul român T. LILIAN, în vârstă de 43 de ani, domiciliat în judeţul Constanţa.
Verificările au stabilit că numerele de înmatriculare provizorii sunt expirate din data de 27.09.2014.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334 din Codul Penal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii