Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Radio Târgu-Mureş se lansează un nou album muzical - I know You By Heart

ro

05 Mar, 2014 13:06 1059 Marime text
(5 martie 2014)
Într-o ediție specială a proiectului Seri de Jazz şi Muzică Clasică la RTM, astăzi, 5 martie, de la ora 19:00, în cadrul unei emisiuni - concert transmise în direct, Ana Maria Galea, jurnalist la Radio Târgu-Mureş, îşi va lansa primul său album din carieră: I know You By Heart. Ea va fi acompaniată de trio-ul format din Daniel Csikos la pian, Michael Acker la contrabas și Tavi Scurtu la tobe.
Emisiunea-concert va fi prezentată de Florian Lungu, o personalitate a jazz-ului românesc, a cărui carieră, credincios dedicată genului, a însemnat mii de emisiuni radio şi TV, un număr considerabil de articole publicate, multe prezentări de festivaluri şi concerte de jazz, precum şi compoziţii cântate de solişti şi formaţii cunoscute.
Albumul I know You By Heart va fi lansat şi la Bucureşti, joi, 6 martie, de la ora 21:00, la J’ai Bistro în Calea Grivitei nr. 55 şi la Iaşi, vineri, 7 martie la Teatru fix.
Artista Ana Maria Galea este născută la Galaţi. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Târgu-Mureş la secția de actorie şi a debutat în muzica de jazz în anul 2007. De la debut, Ana Maria Galea a fost invitată să cânte la numeroase festivaluri și evenimente de notorietate, între care amintim Noaptea Muzeelor, Festivalul Leonard, Vară de Jazz și Poezie la Palatul Mogoșoaia, Live Acoustic organizat de Centrul Ceh, Târgul de Carte Vox Libri – Deva, dar și în cluburi de jazz sau teatre din întreaga țară. Artista a fost invitată să cânte alături de Mat Manery și Lucian Ban, în cadrul proiectului Zilele Muzicale Târgumureşene, organizat de Filarmonica de Stat din Târgu-Mureş. Îndrumătorii și mentorii ei, în domeniul muzical, sunt Anca Parghel, Pedro Negrescu și Mircea Tiberian. Pe lângă concerte, Ana Maria duce în permanență o campanie de promovare a muzicii de jazz în cadrul emisiunii Pasaj urban de la Radio Târgu-Mureş, prin acțiuni de voluntariat şi prin organizarea și promovarea de concerte. Artista este și inițiatorul proiectului Seri de Jazz și Muzică Clasică la Radio Târgu-Mureș și a Festivalului Internațional Studențesc de Jazz, la care este și project manager. Concertul din 5 martie, ora 19:00, va fi transmis în direct din sala de concerte RTM, pe frecvenţele Radio Târgu-Mureş de 102,9 FM şi 98,9 FM şi online (audio-video), pe www.radiomures.ro.
  Serviciul Comunicare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii