Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LA GRANDE BELLEZZA, LUNGMETRAJUL LUI PAOLO SORRENTINO, DESCHIDE CEA DE-A ZECEA EDIȚIE A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE FILM BUCUREȘTI (BIFF)

ro

10 Feb, 2014 18:15 1253 Marime text
Cu ocazia celei de-a zecea ediții, care va avea loc în perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, Festivalul Internațional de Film București vine c-o nouă imagine de marcă, B-EST IFF devenind din acest an BIFF (Bucharest International Film Festival).
Proiecțiile BIFF vor avea loc la Cinema Studio, Sala Horia Bernea a Noului Cinematograf al Regizorului Român (MȚR), precum și în Sala Cervantes a Institutului Cervantes.
 
De asemenea, cea de-a zecea ediție aduce mai multe proiecții, mai multe filme și mai mulți invitați de marcă.
Pe lângă secțiunile tradiționale - Competiție, Panorama și Filmele Copiilor - BIFF va inaugura secțiuni noi, la fel ca alte festivaluri europene, acestea fiind Focus (Chile în 2014) și Giornate Degli Autori (Venice Days). De asemenea, BIFF va puncta cu proiecții speciale cîteva momente istorice importante: 100 de ani de la începerea Primului Război Mondial și 125 de ani de la nașterea lui Charlie Chaplin.
Mai mult de atât, va fi inaugurată și secțiunea de film documentar intitulată Film în Film, în cadrul căreia va fi prezentat filmul surpriză a festivalului.
 
Lungmetrajul care va deschide cea de-a zecea ediție a BIFF (Bucharest International Film Festival), proiectat în avanpremieră, este LA GRANDE BELLEZZA (2013) al lui Paolo Sorrentino, nominalizat la premiile Oscar 2014 pentru Cel mai bun film străin.
 
Jep Gambardella (jucat de Toni Servillo) - un bărbat chipeş în ciuda primelor semne de îmbătrânire - participă la viaţa socială a oraşului din plin. Merge la dineuri alese şi este sufletul petrecerilor mondene. Ziarist de succes şi seducător înveterat, Jep este autorul unei cărţi care, în tinereţe, i-a adus un premiu literar, dar şi reputaţia de scriitor frustrat. Acum îşi ascunde dezamăgirea sub o atitudine mereu cinică, ceea ce îl face să vadă lumea cu o amară luciditate.
Pe terasa apartamentului său din Roma, cu vedere la Colosseum, Jep este gazda unor petreceri la care “aparatul uman” - titlul romanului său: “L'apparato umano” - este complet dezbrăcat şi unde se joacă tot timpul comedia nimicniciei.
Obosit de stilul său de viaţă, de multe ori Jep visează să scrie din nou, bântuit de amintirile unei iubiri din tinereţe de care încă se mai agaţă şi-acum.
 
Prezentat în premieră mondială în competiția de la Cannes 2013, filmul lui Sorrentino a câștigat 20 de premii, printre care patru premii ale Academiei Europene de Film - pentru Cel mai bun Regizor, Cel mai bun actor, Cel mai bun film, Cel mai bun monteur - și un Golden Globe pentru Cel mai bun film străin.
 
Despre LA GRANDE BELLEZZA New York Post spune că “Există în acest film o tristețe exuberantă, tristețe care îl ridică la nivelul poeziei cinematice”, iar publicația americană Variety punctează: “Sorentino continuă să abordeze subiecte importante folosindu-se de o combinație de tușe groase și detalii minuțioase. Pasiunea ce trece prin intelect a devenit semnul său distinctiv, adecvat acestui tip de disecție de diversiuni lipsite de sens, care sunt obiectul activității unor Nero din zilele noastre, în timp ce Roma arde.
 
LA GRANDE BELLEZZA va fi distribuit pe ecranele românești de Independența Film începând cu 28 martie.
 
Cea de-a zecea ediție a BIFF, care va avea loc între 26 martie – 2 aprilie, se desfășoară cu
sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC) și sub Înaltul Patronaj al Alteței sale Regale Principele Radu al României.
 
Parteneri: Air France și Hotel Moxa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii