Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fii Corect! Fii Responsabil! PRIMA CLIPĂ CONTEAZĂ!

ro

18 Feb, 2013 12:51 1895 Marime text
DIRECŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU SPORT ŞI TINERET CONSTANŢA


Nr. 16022013/ din data 16 februarie 2013
Subiect: Fii Corect! Fii Responsabil! PRIMA CLIPĂ CONTEAZĂ!

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor şi Medicilor Voluntari, Crucea Roşie, Carrefour Constanţa, Centrul Medical Provita, Centras Constanţa, TEMCO Constanţa şi Tv Litoral lansează proiectul-pilot „Fii Corect! Fii Responsabil! PRIMA CLIPĂ CONTEAZĂ!”, ce se va desfăşura în perioada 1 februarie 2013 – 31 decembrie 2014.
„Ne-am angrenat într-un proiect extrem de provocator, în sensul în care ne dorim, alături de partenerii noştri, să tragem un semnal de alarmă în ceea ce priveşte responsabilitatea socială pe care trebuie să ne-o asumăm cu toţii! Una din cele mai mari probleme ale societăţii române îl constituie educaţia medicală. De fiecare dată când vorbim, acuzăm sistemul de urgenţă: nu ajung ambulanţele la timp, timpii de aşteptare în departamentele de urgenţă par foarte mari, multe persoane care au o şansă mor la domiciliu, pe stradă sau la locurile de muncă… Cu siguranţă, sistemul este unul care are nevoie de standardele ridicate ale sistemelor de sănătate din ţările dezvoltate, dar, în egală măsură, fiecare din noi este responsabil să cunoască ABC-ul simplu al acordării primului ajutor, al stăpânirii de sine şi al intervenţiei într-un timp scurt, dar atât de important în salvarea unei vieţi !, a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.
Proiectul-pilot işi propune trei obiective:
1. Creşterea nivelului de educaţie în rândul elevilor de liceu în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor.
2. Realizarea de echipe de voluntari de prim-ajutor în cadrul a doua licee din oraşul Constanţa şi unul din oraşul Medgidia.
3. Informarea comunităţii judeţului Constanţa prin înfiinţarea de puncte de informare în locaţii intens circulate în ceea ce priveste importanţa cunoaşterii primului ajutor şi cunoaşterea noţiunii de urgenţă medicală.
Prima etapă a proiectului a debutat în data de 16 februarie şi a constat în formarea tinerilor voluntari ASMV în ceea ce priveşte primul-ajutor. Aceasta etapă va cuprinde 10 module de curs a câte 3h fiecare, realizarea unui material video de 15 min şi a unei prezentări PPS care să includă imagini sugestive din care să reiasă importanţa cunoaşterii noţiunilor de prim-ajutor, iar în week-endul acesta, atât sâmbătă, cât şi duminică, la Hotelul Sport, s-au desfăşurat primele două module.
“Este important să înţelegem noţiunile de acordare a primului-ajutor atât pentru sănătatea societăţii nostre, cât şi pentru faptul că, la un moment dat, s-ar putea să atârne greu în balanţă acest lucru raportat la viaţa unui seamăn sau chiar şi la propria noastră viaţă!”, a mai declarat domnul Claudiu Teliceanu.

Marian Ţuţuianu
Consilier Tineret
   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii