Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a publicat anunţul de atribuire a contractului pentru iluminatul festiv de sărbători!

ro

08 Dec, 2016 00:00 2834 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi mai uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici, societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă, puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice”.
 
Aşa cum am scris în ultima perioadă, societatea care a câştigat contractul Primăriei Constanţa pentru iluminatul festiv de sărbători este SC Luxten Lighting Company SA. Recent, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a fost publicat anunţul de atribuire a contractului „Iluminatul festiv pe perioada sărbătorilor de iarnă“, prin care administraţia locală închiriază produsele aferente pentru bulevarde, străzi, zona Peninsulară, Piaţa Ovidiu şi Orăşelul Copiilor din municipiu.
 
Potrivit anunţului, obiectul contractului îl constituie închirierea sistemelor de iluminat festiv pe perioada sezonului. Iluminatul festiv în perioada sărbătorilor de iarnă se realizează pe trei loturi, după cum urmează: Lot I - iluminat festiv al străzilor din municipiul Constanţa; Lot II - iluminat festiv în zona Peninsulară şi Piaţa Ovidiu - Constanţa (Revelion); Lot III - Iluminat festiv în parcul Tăbăcărie, zona Ţara Piticilor din municipiul Constanţa (Orăşelul Copiilor).
 
Având în vedere că autoritatea contractantă închiriază produsele privind iluminatul festiv pe perioada sărbătorilor de iarnă, iar operatorul economic le furnizează, le montează şi demontează, procedura s-a finalizat prin încheierea de contracte de achiziţie de produse. Contractul încheiat este de achiziţie de produse. Valoarea totală finală a contractului a fost de 3.148.849 de lei, fără TVA, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate - preţ.
 
Anunţul publicat în SEAP se referă la atribuirea Lotului I din contract, referitor la iluminatul festiv al străzilor din municipiu, care a avut loc pe 15 noiembrie 2016. Potrivit anunţului, o singură societate a depus ofertă, care a fost admisă şi a şi câştigat contractul: Luxten Lighting Company SA. Estimarea iniţială a valorii contractului a fost de 3.319.493,46 de lei, fără TVA, însă, în final, contractul a fost încheiat cu valoarea de 3.148.849,80 de lei, fără TVA.
 
Aşa cum scriam în articolele precedente, societatea Luxten a câştigat licitaţiile şi pentru Loturile II şi III. Luxten Lighting Company şi Dimalight Group Import Export şi-au disputat licitaţiile privind montarea instalaţiilor de iluminat ornamental pentru aceste loturi. Astfel, câştigătoare a fost desemnată tot compania bucureşteană Luxten, care şi-a adjudecat şi licitaţia pentru Lotul I (ce cuprinde străzile principale şi străzile de legătură din zona centrală şi cartierele Peninsulă, Poarta 6, Km 4-5, Km 5, Viile Noi, Tomis Nord, Faleză Nord, Palazu Mare, Compozitorilor, Baba Novac, inclusiv intersecţiile, sensurile giratorii şi intrările în oraş), în valoare de aproximativ 4 milioane de lei. Pentru Lotul II (zona peninsulară - Piaţa Ovidiu, Constanţa, pentru Revelion), Primăria a alocat aproape 200.000 de lei, fără TVA, iar pentru Lotul III (parcul Tăbăcărie, zona „Ţara Piticilor”, Constanţa, pentru Festivalul Iernii), aproximativ 470.000 de lei fără TVA. În total, Luxten Lighting Company îşi adaugă în vistierie suma de 4.800.000 de lei, aproximativ 1.066.000 de milioane de euro, din bugetul municipiului Constanţa.
 
Pentru toate loturile, durata contractului este de maximum 76 de zile (maximum 15 zile pentru montaj, maximum 15 zile pentru demontat, 31 de zile luna decembrie şi 15 zile luna ianuarie). Garanţia de participare depusă de cei înscrişi la licitaţie a fost de 65.000 de lei pentru Lotul I, de 3.500 de lei pentru Lotul II şi de 8.000 de lei pentru Lotul III.
 

Despre Luxten Lighting Company SA 

Potrivit Registrului Comerţului, acţionarii Luxten Lighting Company SA sunt Olimpia Moica, Ionel PepenicăClaudiu Nicolae Rădulescu şi Listă Persoane Fizice şi Juridice. Persoane împuternicite sunt Dumitru Sorescu, membru în directorat, Olimpia Moica, membru în consiliul de supraveghere şi vicepreşedinte, Claudiu Nicolae Rădulescu, membru în consiliul de supraveghere şi preşedinte al consiliului de supraveghere, Maria Monica Bucur, membru în directorat şi preşedinte al directoratului, Silvian Şerbănescu, vicepreşedinte al directoratului, şi Andrei Vlad Rădulescu, membru în consiliul de supraveghere. Obiectul de activitate al firmei vizează „lucrări de instalaţii electrice”.
 
Citeşte şi:

Peste un milion de euro. Luxten Lighting Company a câştigat tot ce se putea în materie de iluminat ornamental în Constanţa

Luxten Lighting Company şi Dimalight Group Import Export îşi dispută iluminatul ornamental pentru Loturile II şi III (document)

730.000 de euro fără TVA. Din nou, Luxten Lighting Company montează ghirlandele ornamentale de sărbători din municipiu (document)

Iluminatul festiv în perioada sărbătorilor de iarnă goleşte conturile municipalităţii cu aproape 4 milioane de lei (document)

Câţi bani e dispusă Primăria Constanţa să cheltuiască pentru a lumina oraşul de Crăciun şi Revelion (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii