Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat AEP

ro

26 Apr, 2014 11:12 2129 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că joi, 24 aprilie 2014, a avut loc lansarea oficială a campaniei de informare „AMBASADOR DE ROMÂNIA EUROPEANĂ”.
Evenimentul s-a desfăşurat la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București, în prezenţa Excelențelor Sale, ambasadorii Germaniei, Belgiei, Republicii Cehe și Republicii Slovace, cât şi a altor oficiali români. În acest context au fost prezentate invitaţilor, în premieră, clipul de informare şi testimonialele video ale ambasadorilor menţionaţi mai sus, cât şi ai Olandei şi Austriei.
Este o campanie unică pentru că pe lângă obiectivele de informare și educare, am reușit să aducem împreună reprezentanți din state ale Uniunii Europene, pentru a susține importanța exercitării dreptului la vot și a implicării societății în procesul decizional. Campania „AMBASADOR DE ROMÂNIA EUROPEANĂ” este campania fiecărui român. Avem nevoie să înțelegem faptul că Europa este o realitate și o libertate, o libertate în comunicare, circulație, economie. Suntem cetățeni europeni și beneficiem de oportunitatea de a alege, prin parlamentarii europeni, conducerea Comisiei Europene. Este un drept, dar și o responsabilitate!”, a declarat preşedintele AEP, doamna Ana Maria Pătru.
Prezent la evenimentul de lansare a campaniei de informare, ministrul Educaţiei Naţionale, domnul Remus Pricopie, a salutat iniţiativa AEP şi a precizat că încurajează distribuirea clipului de informare pe platformele de socializare.
"Felicitări pentru demers. Va fi pe Facebook, evident, şi îi voi ruga şi pe elevi, să vedem ce o să iasă, să pună pe Facebook acest clip foarte frumos”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, domnul Remus Pricopie.
Autoritatea Electorală Permanentă a organizat şi o festivitate de premiere a ambasadorilor care s-au implicat activ în realizarea acestei campanii, moment în care preşedintele AEP a înmânat acestora diplome de „AMBASADOR DE ROMÂNIA EUROPEANĂ”.
Campania de informare realizată de AEP are scopul de a informa cetățenii despre felul în care funcționează Parlamentul European, despre importanţa acestuia pentru Uniunea Europeană, dar şi despre dreptul şi responsabilitatea pe care le are fiecare român de a alege de cine este reprezentat.
Informarea și educarea alegătorilor din România reprezintă principalele preocupări ale Autorităţii Electorale Permanente.
 
 
 
 
Direcţia comunicare şi relaţii externe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii