Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teodor Meleşcanu „Am cerut BEC temei legal pentru noi secţii de vot. Ar putea vota 350.000 în turul II“

ro

11 Nov, 2014 23:25 1240 Marime text
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, în această seară, că a cerut BEC "un temei legal" pentru înfiiinţarea de noi secţii de vot în diaspora şi permisiunea de a schimba adresa unor secţii, apreciind că "o bună organizare" ar putea duce la un număr de 350.000 de votanţi în turul II.

"Am cerut (BEC - n.r.) să ni se dea fără echivoc temeiul legal pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate, precum şi procedurile aferente şi termenele legale de înfiinţare şi constituire sau contestare a birourilor electorale", a precizat, la Realitatea TV, Teodor Meleşcanu.

Noul ministru a spus că a mai propus BEC "adoptarea unor măsuri relativ simple, care au însă ca obiectiv să faciliteze foarte mult derularea procesului electoral", una fiind permisiunea înlocuirea reprezentanţilor partidelor politice care nu se prezintă în ziua alegerilor în comisia de votare.

O altă propunere vizează "reducerea datelor care se înscriu în tabelul pentru cei care votează, respectiv să fie limitate doar la nume, prenume, CNP, care să-l poată identifica, oraşul unde locuieşte, fără scară, fără bloc, fără nimic", a mai spus el.

Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii