Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce avere debutează în CJ Constanţa Liberalul Radu Bogdan Matei investeşte… cu cap (document)

ro

18 Aug, 2016 00:00 4945 Marime text
 

Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Scrutinul din 5 iunie a adus modificări în structura Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), unii dintre aleşi fiind la prima experienţă de acest gen. A trecut ceva timp de la constituirea CJC (22 iunie anul curent), iar la această dată pe site-ul instituţiei sunt postate, în sfârşit, toate declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale consilierilor judeţeni.
 
Printre noile apariţii în CJC se numără şi consilierul judeţean PNL Radu Bogdan Matei. Însă, spre deosebire de alţi aleşi judeţeni, Matei poate spune că are ceva experienţă în administraţia publică locală, având în vedere că a activat, în perioada 2012-2016, în cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa.
 
Potrivit declaraţiei de avere, consilierul judeţean PNL deţine un teren intravilan în oraşul Ovidiu şi un teren agricol în localitatea Ariceştii Rahtivani (judeţul Prahova), dar şi trei apartamente - la munte (Braşov), la mare (Constanţa) şi altul în capitală, toate dobândite anul trecut, prin contracte de donaţie.
 
Prevăzător, Radu Bogdan Matei şi-a deschis din anul 2010 un cont curent, al cărui sold era, în luna iulie a acestui an, de 6.143 de euro. Consilierul judeţean PNL pare să susţină agricultura şi, în consecinţă, a acordat un împrumut de 20.000 de euro firmei Ferma de Legume Sibioara SRL. Matei nu are datorii, iar anul precedent a realizat venituri însumând 35.279 de lei, mare parte din sumă venind de la SC Green Seas World SRL, de unde a încasat, pe lângă salariu, şi dividende.

Consilierul judeţean PNL, o viaţă activă 

Conform declaraţiei de interese, Radu Bogdan Matei este asociat în patru firme cu domenii de activitate diversă (presă, agricultură etc.) - SC Green Seas World SRL, SC Green Seas Engineering SRL, Gazeta de Constanţa SRL şi Ferma de Legume Sibioara SRL -, valoarea totală a părţilor sociale şi/sau a acţiunilor deţinute de acesta fiind de 420 de lei.
 
Despre activitatea politică desfăşurată de Matei nu se poate spune că nu este apreciată. Consilierul judeţean este membru atât în Biroul Politic Local al PNL Constanţa, cât şi în Biroul Politic Judeţean al PNL Constanţa.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii