Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nikos Greek Taverna, o atmosferă autentic elenă la Constanţa (galerie foto)

ro

25 Aug, 2015 00:00 6426 Marime text
Nikos Greek Taverna este un local situat pe bulevardul Tomis numărul 109, probabil cel mai cunoscut restaurant cu specific grecesc din Constanţa. Fie ca e vorba de pro̱inó (mic dejun), mesi̱merianó (prânz) sau deípno (cină), la Nikos Greek Taverna poţi să mănânci la orice oră a zilei preparate greceşti, într-o atmosferă autentic elenă. Nikos Greek Taverna este decorat pitoresc, cu suveniruri şi obiecte specifice, farfurii pictate, borcane, flori, fotografii din insulele greceşti, ordonat agăţate pe perete, cu obloane de un puternic albastru marin.
 
Meniul e autentic grecesc şi mi s-a spus că ingredientele utilizate sunt în proporţie de 90% aduse chiar de pe meleagurile elene. Ospătarul este tare amabil, sociabil, te face să te simţi bine în restaurant. De asemenea, trebuie să precizez un lucru: comanda la Nikos Greek Taverna se ia pe tabletă, nu pe clasicul carneţel. Nu am mai văzut aşa ceva până acum, dar se pare că este o metodă foarte eficientă, fapt confirmat chiar de ospătar, deoarece comanda ajunge la bucătar imediat.
 
Preţurile sunt decente, adaptabile oricărui buzunar. Ca aperitiv, poţi comanda dovlecei prăjiţi cu tzatziki (13 lei), Buiurdi, un preparat cu brânză Feta, ardei, roşii şi caşcaval (17 lei), Kefalotyri saganaki, din caşcaval şi lămâie (15 lei), crochete din caşcaval (14 lei) sau brânză Manouri în crustă de susan (16 lei). Pe o salată poţi plăti între 10 şi 20 de lei, un souvlaki de porc/pui costă 11 lei, un gyros de porc/pui costă 11 lei, o porţie de Pita club porc sau pui costă 18 lei, o mousaka are preţul de 32 de lei, în timp ce coastele de miel costă 40 de lei. Fructele de mare au preţuri cuprinse între 14 şi 150 de lei, pe un desert poţi da între 12 şi 14 lei, iar pe un suc, 5 lei.
 
Pentru că am fost în Grecia, pot să spun cu mâna pe inimă că nu mănânci acolo la fel de bine decât din întâmplare sau îndrumat cum trebuie de cineva de-al locului. Partea proastă pentru unii şi bună pentru alţii este că există un salon pentru nefumători, iar pentru fumători, mesele sunt aşezate lângă locul unde se prepară mâncare, riscând să pleci din restaurant mirosind a souvlaki. Merită totuşi un drum până la Nikos Greek Taverna. Sau chiar mai multe!

Ce spune Registrul Comerţului

Nikos Greek Taverna funcţionează pe societatea SC Sufro Company SRL, înfiinţată în anul 2013, cu sediul social în Constanţa, pe strada Theodor Burada, firmă care se ocupă de „restaurante“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului în data de 24 august, asociaţi în firmă sunt Pavel Fronea, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1%, Mihai Dumitru Şuţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 34%, şi Daniela Pouliakas, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 65%. Administratorii Sufro Company SRL sunt Daniela Pouliakas şi Mihai Dumitru Şuţa.
 
Pavel Fronea mai apare ca asociat în Eastern Crewing Agency SA (radiată) şi în Tigitrans SA (reorganizare judiciară). Mihai Dumitru Şuţa mai apare ca asociat în Economic Topmeat SRL, Equipments Trading SRL (radiată), Foodinc Sale SRL, Sangym Club SRL şi în Summersale Equinox SRL. Daniela Pouliakas mai este asociat în Economic Topmeat SRL, Foodinc Sale SRL şi Summersale Equinox SRL.
 
Potrivit vrajitorul.eu, la finele anului 2013, Sufro Company SRL a înregistrat o cifră de afaceri 0, un profit 0 şi 0 salariaţi.

Informaţii utile

Program: 9:00 - 24:00
Site: www.nikosgreektaverna.ro
Facebook: www.facebook.com/pages/Nikos
Wi-Fi: Da
Locuri de parcare: Da.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii