Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depresia O problema serioasa pentru tineri

ro

08 Aug, 2013 09:30 2370 Marime text
Depresia este o problema care trebuie tratata cu seriozitate cand discutam mai ales despre tineri. Starile de tristete si apatie sunt specifice adolescentilor dar nu trebuie confundate cu starea depresiva, extrem de periculoasa pentru tineri. Adolescenta este o etapa cu schimbari majore, atat fizice cat si emotionale dar si la nivel de relatii sociale.

Mediul familial, experientele de viata, atitudinea prietenilor sau a profesorilor pot duce la sentimente de respingere sau dezamagire majora. Un examen pierdut sau o singura oportunitate ratata pot sa fie mult mai dureroase pentru un tanar decat pentru un adult. Atunci cand starea de tristete afecteaza viata tinerilor si exista riscul aparitiei depresiei, parintii trebuie sa actioneze imediat.
Cum sa recunosti riscul aparitiei depresiei?

Atunci cand tinerii se simt tristi, dezamagiti, nedreptatiti, au nevoie de suport din partea parintilor. Este mai bine sa prevenim o depresie decat sa o tratam. De tine depinde sa iti asculti adolescentul si sa tratezi cu seriozitate o nemultumire a lui.

Articolul integral aici: sfatulmamicilor.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii