Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Sănătăţii, marcată pe 7 aprilie. Care este tema din acest an

ro

07 Apr, 2017 00:00 4382 Marime text
Ziua Mondială a Sănătăţii se celebrează anual, la data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Are ca temă, în acest an, depresia.
 
Aproximativ 5% din populația României suferă de o formă de tulburare depresivă (diagnosticată, aflată sub tratament), arată un raport al Organizației Mondiale a Sănătății. Pe plan mondial, depresia afectează 322 de milioane de persoane, iar numărul se află în creștere, în special în țările slab dezvoltate.
 
Riscul de a suferi de depresie este amplificat de factori precum sărăcia, lipsa unui loc de muncă, decesul unei persoane apropiate sau sfârșitul unei relații. Depresia este mai răspândită în rândul femeilor decât în cel al bărbaților. Este o boală care se tratează, de aceea este esențială conștientizarea problemei și căutarea ajutorului de specialitate.
 
OMS sau WHO, acronimul în limba engleză a denumirii World Health Organization, are sediul central la Geneva şi a fost înființată la data de 7 aprilie 1948, având în prezent 193 de state membre. Este o organizație internațională ce are rolul de a menține şi de acoordona situația sănătății populațiilor pe glob.
 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii