Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Rafila Personalul medical angajat pe perioada pandemiei va susține un examen pentru continuare activității (VIDEO)

ro

07 Apr, 2022 13:55 1678 Marime text
Ministrul Sănătății, foto: Facebook/ Alexandru Rafila

Personalul medical angajat în perioada pandemiei va susţine un examen care să permită continuarea activităţii din punct de vedere legal, a precizat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, joi, 7 aprilie, într-o conferinţă de presă susţinută la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.

„S-a aprobat prin lege posibilitatea continuării activităţii acestor persoane. Este o lege care a fost promulgată de către preşedinte. Acum urmează să stabilim normele care să permită continuarea acestei angajări. Totuşi, trebuie susţinut un examen, chiar dacă nu este un concurs, un examen care să permită continuarea activităţii din punct de vedere legal. (...)”, potrivit ministrului.



Totodată, el a precizat că aceștia își vor putea continua activitatea după ce promovează un examen.

„Vor continua după ce promovează un examen. Nu există o bază legală de continuare automată a activităţii. Legea spune că se angajează prin concurs. Există acum aceste prevederi legale care permit continuarea activităţii acestor persoane după promovarea unui examen. Avem un termen de 30 de zile pentru elaborarea normelor. (...)”

Ministrul Rafila a afimat că 2.000 de posturi suplimentare sunt cuprinse în hotărârea de guvern care include şi organigrama Ministerului Sănătăţii, ce urmează a fi aprobată în această săptămână. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii