Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua mondială a broaștelor țestoase se marchează pe 23 mai

ro

23 May, 2017 00:00 1660 Marime text
Țestoasele trăiesc pe Terra de aproximativ 220 milioane de ani, cu mult dinaintea dinozaurilor. Au o forță de adaptare extraordinară, dar din păcate au ajuns o specie pe cale de dispariție, din cauza faptului că au nevoie de condiții speciale de viață, care se regăsesc din ce în ce mai greu, la ora actuală, în lume, conform Agerpres.ro.
Țestoasele nu pot supraviețui frigului și nici căldurii excesive, de aceea, schimbările de temperatură, frecvente la ora actuală în lume, le scurtează media de viață.
Țestoasele exotice cresc într-un mediu artificial și atât temperatura, cât și mâncarea, ajung să devină prea puțin potrivite pentru a conferi un trai bun țestoaselor.
Ziua mondială a broaștelor țestoase a fost inițiată în anul 2000, de către American Tortoise Rescue (ATR). ATR este o societate non-profit înființată în anul 1990 pentru a asigura protecția tuturor speciilor de broască țestoasă, conform Agerpres.ro. Oferă adăpost permanent pentru broaște țestoase abandonate și pierdute, precum și cele care sunt confiscate ca urmare a aplicării legii și necesită locuințe temporare. American Tortoise Rescue a salvat peste 3.000 de broaște țestoase de apă sau de uscat, de la începuturile activității sale, potrivit www.tortoise.com.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii