Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua internațională pentru eradicarea sărăciei e marcată astăzi

ro

17 Oct, 2016 00:00 3112 Marime text
Astăzi, 17 octombrie, este marcată Ziua internațională pentru eradicarea sărăciei, desemnată pentru a promova gradul de conștientizare al necesității de a eradica sărăcia în toate țările.
 
Începând cu anul 1993, pe 17 octombrie se pune accent pe reconştientizarea rolului pe care oamenii îl au în ceea ce priveşte diminuarea problemelor cu care se confruntă mediile defavorizate din ţările în curs de dezvoltare. Potrivit Uniunii Europene, o persoană este considerată ca fiind săracă dacă are „un venit disponibil sub 60% din venitul mediu naţional”.
 
Inițiativa marcării acestei zile aparține organizației non-guvernamentale „Ajutor pentru toți dezmoșteniții sorții - Lumea a Patra”, fondată de preotul Joseph Wresinski.
 
Ziua internațională pentru eradicarea sărăciei marchează și faptul că la data de 17 octombrie 1987, peste 100.000 de oameni s-au adunat la Trocadéro, în Paris, unde a fost semnată Declarația Universală a Drepturilor Omului în 1948, pentru a aduce un omagiu victimelor sărăciei extreme, violenței și foametei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii