Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ziua Internaţională a Internetului...

ro

29 Oct, 2014 09:25 1616 Marime text
Pe 29 octombrie 1969, în California, un grup de cercetători a transmis primul mesaj electronic de la un computer la altul, prin ARPAnet (Advanced Research Projects Agency Net), predecesorul Internetului.
Cu un an înainte, Departamentul american al Apărării sau Agenţia de Proiectare a Cercetărilor Avansate a emis o propunere prin care cerea dezvoltarea protocoalelor de unire a patru locaţii: Instititul de Cercetare Stanford, Universitatea California din Los Angeles, Universitatea California din Santa Barbara şi Universitatea din Utah. În toamna anului 1969, a fost dezvoltată reţeaua ARPAnet, care avea să acopere aproape tot globul sub numele de Internet. Primul mesaj transmis ar fi trebuit să fie "Login", dar sistemul s-a blocat după apăsarea tastei "g". 
Ziua Internaţională a Internetului a fost stabilită la patru ani după ce americanii au reuşit să transmită primul mesaj între două calculatoare aflate la distanţă. Internetul a cunoscut o dezvoltare uimitoare în ultimii ani, iar în prezent, aproape orice activitate, într-o mai mică sau mai mare măsură, implică folosirea internetului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii