Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Vedeta americană de film Bette Davis...

ro

06 Oct, 2014 09:46 2636 Marime text
În urmă cu 25 de ani, vedeta americană de film Bette Davis s-a stins din viaţă, la vârsta de 81 de ani, fiind răpusă de cancer. Pe numele adevarăt Ruth Elizabeth Davis, actriţa s-a născut pe 5 aprilie 1908, în Massachusetts. S-a înscris la o şcoală de teatru din New York şi a început să lucreze cu grupul de artişti Provincetown. Timp de un deceniu, a fost nevoită să joace roluri mici, în producţii mediocre, atât pe Broadway, cât şi în filme. În 1930, a reuşit să semneze un contract important cu Universal, debutând cu adevărat pe marile ecrane. Patru ani mai târziu, actriţa s-a revoltat împotriva casei de producţie Warner Bros, afirmând că i-au fost oferite roluri nesemnificative.  
S-a mutat în Anglia şi, în anul 1938, a câştigat un Oscar pentru apariţia din „Jezebel”, apoi, cinci ani consecutiv, a fost nominalizată la categoria „Cea mai bună actriţă în rol principal”, pentru rolurile interpretate. În 1950, a câştigat premiul pentru „cea mai bună actriţă” din partea criticilor de film americani pentru performanţele ei din producţia „Totul despre Eva”. În 1977, a devenit prima femeie care a obţinut din partea Academiei de Film Americane un premiu pentru întreaga carieră.
În ceea ce priveşte viaţa personală, a fost căsătorită de patru ori şi a avut trei copii. În anul 1999, Davis a fost clasată pe locul doi, după Katherine Hepburn, pe lista celor mai bune actrițe ale tuturor timpurilor, top realizat de Institutul American de Film.
 
Sursa foto: www.weadiamedia.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii