Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Unul dintre cele mai fotografiate poduri din lume... (galerie foto)

ro

05 Jan, 2015 00:00 1340 Marime text
La data de 5 ianuarie 1933, a început construcţia Podului Golden Gate, care, în prezent, este un simbol al oraşului San Francisco. Proiectul podului Golden Gate a fost efectuat de către Marshall-McClintic Co, fondat de Howard H. McClintic şi Charles D. Marshall, ambii de la Universitatea Lehigh .

Construcţia a durat patru ani, iar podul a fost declarat unul dintre minunile moderne ale lumii de către Societatea Americană a Ingineriei Civile. Podul, situat peste strâmtoarea Golden Gate, care face legătura între Oceanul Pacific şi Golful San Francisco, are o lungime de 2.737 de metri, dispune de şase benzi de circulaţie şi cântăreşte 887.000 de tone. În timpul construcţiei, s-au produs 14 accidente mortale.

Operă a inginerului Joseph Strauss, Golden Gate se distinge prin culoarea sa, numită „Orange International”, folosită iniţial ca izolant pentru pod.
Construcţia este deschisă pietonilor şi cicliştilor, fapt ce a antrenat numeroase sinucideri de-a lungul anilor. Nu există o cifră exactă a numărului de sinucideri, dar se spune că mulţi oameni călătoresc special la San Francisco pentru a sări de pe pod. Încercările de a introduce o barieră anti-sinucidere au fost îngreunate de costurile ridicate.

Sărbătoarea de deschidere a podului a început pe 27 mai 1937 şi a durat o săptămână. Cu o zi înainte să fie deschis traficul auto pe Golden Gate, 200.000 de oameni au traversat podul pe jos sau pe role. Evenimentul a primit denumirea de „ziua pietonilor”.

Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii