Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ştefan Hruşcă împlineşte, astăzi, 57 de ani

ro

08 Dec, 2014 09:45 2296 Marime text
Originar din judeţul Maramureş, solistul de muzică folk Ştefan Hruşcă, cunoscut mai ales datorită colindelor sale, împlineşte, astăzi, vârsta de 57 de ani.
 
Ştefan Hruşcă a studiat în Sighetu Marmaţiei, iar după ce a absolvit Liceul Pedagogic, a fost învăţător timp de cinci ani. Din 1981, a susţinut numeroase concerte cu Cenaclul Flacăra, iar după trei ani, a lansat primul său disc, „Rugă pentru părinţi”. 

Primul album cu colinde a apărut în 1990, fiind recompensat cu „Discul de aur”, datorită numărului mare de copii vândute. În decembrie 1991, se stabileşte în Toronto, Canada. Doi ani mai târziu, lansează un alt album cu colinde, intitulat „La săvârşitu' Lumii”, care îi aduce cel de-al doilea „Disc de Aur”.

„Pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”, Ştefan Hruşcă a fost distins, în 2004, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler. În decursul carierei, a susţinut concerte în numeroase ţări, precum Germania, China, Coreea de Nord, Bulgaria, Ungaria, Rusia, Canada, Austria. 
 
Sursa foto: www.timisoreni.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii