Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 24 de ani de la moartea lui Miles Davis (video)

ro

28 Sep, 2015 00:00 2233 Marime text
Personalitate de marcă a genului timp de aproape 50 de ani, Miles Davis a fost un permanent inovator şi a colaborat cu alte legende ale jazz-ului. Astăzi, se împlinesc 24 de ani de la moartea celebrului artist.
 
Miles Davis s-a stins din viaţă după succesul obţinut la Festivalul de Jazz din Montreux, din cauza unei pneumonii. A fost înmormântat în New York şi inclus postum în Rock and Roll Hall of Fame.
 
De-a lungul anilor, Miles Davis, supranumit "The King of Cool", a interpretat stiluri variate, de la bebop, la modal jazz şi fusion, la a cărui dezvoltare a avut un rol determinant cu albumul "Bitches Brew", lansat în anul 1969. A apărut în concerte alături de cele mai importante personalităţi, distanţându-se de predecesorii săi, datorită sunetului clar, dinamic şi echilibrat.
 
În mare parte din viaţa sa, Miles Davis a luptat cu prejudecăţile rasiale şi cu dependenţa de droguri. Graţie talentului său, a câştigat opt premii Grammy, pentru albume precum "Birth of the Cool", "Kind of Blue" şi "In a Silent Way".
 
Sursa foto: kuvo.org


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii