Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Renumita soprană Maria Callas...

ro

02 Dec, 2014 11:43 2923 Marime text
Pe 2 decembrie 1923, la New York, într-o familie de imigranţi greci, s-a născut Maria Callas – considerată cea mai importantă cântăreaţă de muzică de operă din a doua jumătate a secolului al XX-lea.
Încă de mică, Maria Anna Sofia Cecilia Kalogeropoulo, pe numele ei complet, a demonstrat că este talentată. La vârsta de 13 ani, a plecat în Atena să studieze cu o soprană celebră, Elvira de Hidalgo. Talentul ei a făcut posibil ca opere care nu au mai fost interpretate de decenii să fie prezentate din nou publicului. Aclamată la scenă deschisă pentru calităţile ei vocale, Maria Callas a fost solicitată să cânte în întreaga lume.
Pe plan personal, nu a avut la fel de mare succes. După divorţul de primul soţ şi după câteva aventuri, s-a implicat într-o relaţie sentimentală cu magnatul grec Aristotle Onassis. Miliardarul a părăsit-o pe artistă după o relaţie de nouă ani, îndrăgostindu-se de văduva preşedintelui american J.F. Kennedy, Jackie. În anii ‘70, cariera lui Callas a intrat într-un declin accentuat, soprana preferând izolarea în ultimii ani de viaţă.

Sursa foto: www.biography.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii