Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Prima vizită a unui Papă într-o biserică luterană...

ro

11 Dec, 2014 09:49 1908 Marime text
La data de 11 decembrie 1983, Papa Ioan Paul al II-lea a participat la o Liturghie ecumenică în Biserica Evanghelică Luterană din Roma, marcând prima vizită în istorie a unui Papă într-o biserică luterană.
 
Iubit de tineri, adulţi şi vârstnici, Papa Ioan Paul al II-lea a doborât cele mai multe recorduri din istoria Bisericii. Contrar normelor stricte ale Vaticanului, în memoria predecesorului său, Papa Ioan Paul I, a ales un nume dublu. A fost primul Papă care a cerut iertare în numele Bisericii pentru toate greşelile comise împotriva celorlalte confesiuni şi religii, etnii şi naţiuni în decursul istoriei, iar pe 6 octombrie 1979, a devenit primul pontif care vizita Casa Albă, unde a fost întâmpinat cu căldură de preşedintele în funcţiune al SUA, Jimmy Carter.

A părăsit Vaticanul pentru călătorii oficiale de peste 1.500 de ori şi a parcurs peste 1 milion de kilometri. Papa Ioan Paul al II-lea a creat Ziua Mondială a Tineretului, pe care a celebrat-o de nouă ori, în Europa, America de Sud, America de Nord şi Asia. A redactat scrisori enciclice, scrisori apostolice, exortaţii apostolice, discursuri şi cărţi, însumând peste 1 milion de pagini, echivalentul unei biblioteci cu 200 de volume a 500 de pagini fiecare. În anul 1979, pe 2 iunie, a vizitat Polonia, ţara sa natală. Ziua este cunoscută în istorie ca prima vizită a unui Papă într-o ţară comunistă.
Ioan Paul al II-lea a fost papă al Bisericii Catolice şi episcop al Romei, din 16 octombrie 1978 până la moartea sa, în anul 2005.

Sursa foto:  www.cbsnews.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii