Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Nostradamus, cunoscut ca "prezicător"...

ro

14 Dec, 2014 17:47 1853 Marime text
Astrologul, matematicianul şi medicul francez Nostradamus, cunoscut ca prevestitor al tuturor marilor evenimente ce se desfăşurau sau care urmau să se întâmple în lume, s-a născut pe 14 decembrie 1503, în St. Rémy, într-o familie de negustori bogaţi.
 
Nostradamus, pe numele său real Michel de Nostredame, a studiat matematica şi medicina. Ca medic, s-a oferit voluntar pentru a îngriji victimele ciumei, boală care avea să-i răpună, mai târziu, prima sotie şi cei doi copii. A devenit celebru odată cu publicarea lucrării „Les Propheties”, care a apărut, pentru prima oară, în 1555.
 
Lucrările sale sunt realizate din aproape 2.000 de catrene, pe care le-a redactat folosind modalităţile sintaxei latine cu antiteze, metafore, inversiuni şi cuvinte latine, greceşti, romane, ebraice sau celtice, pentru a fi greu de descifrat. În aceste catrene, Nostradamus prevesteşte viitorul lumii, 70% dintre acestea fiind deja împlinite. Într-unul dintre catrene, vorbeşte despre „doi frati” (turnurile gemene), „noul oras” (New York) şi despre„cerul în flăcări” (avioanele deturnate). Mulţi au asociat acest catren cu atentatele de la 11 septembrie 2001. Se spune că ar fi prezis şi moartea lui J. F. Kennedy şi căderea zidului Berlinului.

Sursa foto: biography.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii