Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Nana Mouskouri, o legendă a muzicii greceşti... (video)

ro

13 Oct, 2014 00:00 4539 Marime text


Cântăreaţa Nana Mouskouri îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Originară din Creta, artista împlineşte venerabila vârstă de 80 de ani.


Ioanna Mouschouri, pe numele ei real, a studiat la Conservatorul din Atena, la secţia de Canto clasic, şi a devenit una dintre cele mai cunoscute cântăreţe europene, graţie unui repertoriu internaţional. Albumele şi melodiile ei, interpretate în 12 limbi, printre acestea numărându-se greaca, franceza, engleza, germana, olandeza, italiana, spaniola, ebraica, s-au vândut în peste 350 de milioane de copii pe plan mondial.
Nana Mouskouri a debutat în anii '50 cu un registru de cântece clasice, interpretând texte ale poeţilor greci puse pe muzică de Manos Hadjidakis. Odată cu participarea la Festivalul Greek Song şi Mediterranean Song Festival din Barcelona, a venit şi recunoaşterea europeană. În 1962, a înregistrat un album de jazz, intitulat „The Girl From Greece Sings“, la New York. Dintre melodiile artistei, amintim „Amazing Grace“, „Only Love“, „I Have A Dream“.
Dupa ce, în anul 2008, s-a retras din viaţa artistică, cântăreaţa a revenit pe scenă, în cadrul unui turneu, la sfârşitul lui 2013. A concertat în America de Sud, Franţa, Canada, urmând să susţină alte 20 de concerte până în ianuarie 2015, în Franţa, Marea Britanie şi Germania. „Vocea îmbătrâneşte, ca faţa sau părul. Îşi pierde din prospeţime. A mea a trecut prin asta, dar a rămas sigură, iar eu ating aceleaşi note înalte ca altădată“, a declarat Nana Mouskouri pentru revista „To Vima“.

Sursa foto: www.welt.de



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii