Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că…? Mia Farrow împlineşte, astăzi, 70 de ani

ro

09 Feb, 2015 12:27 1562 Marime text
Actriţa americană de film Mia Farrow, născută pe 9 februarie, în Los Angeles, împlineşte, astăzi, venerabila vârstă de 70 de ani.
Cel de-al treilea copil al actriţei Maureen O'Sullivan şi regizorului John Farrow, deţinătorul premiului Oscar pentru filmul „Around the World in Eighty Days”, Mia Farrow a debutat în 1959, într-un film regizat de tatăl ei. Un an mai târziu, este distribuită în serialul „Peyton Place”, remarcându-se prin naturaleţea interpretărilor sale.
În 1968, actriţa primeşte primul rol cu adevărat important în filmul „Rosemary Woodhouse”, regizat de Roman Polanski. A urmat un rol extraordianar în drama „The Great Gatsby”, regizată de Jack Clayton.
În ceea ce priveşte viaţa personală, actriţa a fost căsătorită cu Frank Sinatra şi compozitorul şi pianistul Andre Previn (cu care are şase copii, trei fiind adoptaţi). După ce a divorţat de Previn, a avut o relaţie cu Woody Allen. Îi devine muză şi colaborează cu el la o serie de filme, precum: „Zelig” (1983), „Broadway Danny Rose” (1984), „The Purple Rose of Cairo”, „ Husbands and Wives” (1992).
În anul 2008, Mia Farrow a fost aleasă de „Time Magazine” ca fiind una dintre cele mai importante persoane din lumea filmului.
 
Sursa foto: www.commons.wikimedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii