Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Jude Law împlineşte, astăzi, 42 de ani

ro

29 Dec, 2014 10:50 2598 Marime text
Jude Law, unul dintre cei mai buni actori britanici, reputaţie care se datorează repertoriului său extrem de variat de pe marile ecrane şi scenele teatrale, îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 29 decembrie. Actorul împlineşte, astăzi, vârsta de 42 de ani.
David Jude Heyworth Law, pe numele lui complet, în 1999, a primit o nominalizare la Premiul Academiei, pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru interpretarea sa din filmul „The Talented Mr. Ripley”, regizat de Anthony Minghella. Interpretarea din acest film i-a adus nominalizări la Oscar şi la Globurile de Aur. În 2004, Law a interpretat un rol în „Closer”, unde a jucat alături de Julia Roberts, Clive Owen şi Natalie Portman, dar şi în filmul biografic al lui Martin Scorsese, „The Aviator”. În acelaşi an, Law a jucat în „Alfie”, unde a interpretat rolul principal.
În 2006, Jude Law a fost clasat în primii zece actori de la Hollywood care pot garanta succesul unui film. Un an mai târziu, Academia franceză i-a acordat un premiu de onoare César, care îi recunoaşte meritele aduse cinematografiei.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii