Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 8 octombrie, liderul Che Guevara...

ro

08 Oct, 2014 16:00 1879 Marime text
Într-o zi de 8 octombrie, în 1967, liderul Che Guevara şi oamenii lui erau capturaţi în Bolivia. Ulterior, Che Guevara a fost executat de către forţele boliviene, devenind un martir pentru grupările de stânga din întreaga lume. În 1997, rămăşiţele lui El Comandante, cum mai era cunoscut Che Guevara, au fost depuse, cu onoruri militare, într-un mausoleu din oraşul cubanez Santa-Clara, locul de unde comandase victoria militară din timpul revoluţiei cubaneze.
Che Guevara, cel mai mare ca vârstă din cei cinci copii ai unei familii cu origini irlandeze şi spaniole. Prin intermediul unui grup de prieteni, face cunoştinţă cu Fidel Castro şi se alătură grupării revoluţionare conduse de acesta. Următorii ani îi petrece în munţi, unde s-a pregătit pentru luptele de gherilă şi a jucat un rol important în armata revoluţionară. Pentru activitatea sa, a fost promovat la rangul de comandant.
În prezent, a devenit un brand, iar chipul său, imortalizat de fotograful cubanez Alberto Korda, apare pe tricouri, şepci, căni, insigne şi brelocuri.
 
Sursa foto: www.wallsave.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii