Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Există numeroase teorii cu privire la ultimele ore din viaţa lui Jim Morrison

ro

03 Jul, 2016 00:00 3458 Marime text
 

Stop cardiac, supradoză de droguri, complot CIA. Pe 3 iulie 1971, Jim Morrison a fost descoperit fără viaţă, în cadă, în apartamentul său din Paris. Chiar şi acum, circumstanţele decesului solistului trupei The Doors rămân învăluite în mister.
 
Ştirea despre moartea sa, care se răspândise deja peste tot în lume, a fost confirmată oficial abia după două zile. Mormântul său, vizitat de sute de fani, a devenit un loc de pelerinaj.
 
Există numeroase teorii contradictorii cu privire la ultimele ore din viaţa lui Jim Morrison, printre acestea numărându-se şi un asasinat, comandat de cei care duceau o luptă activă cu membrii mişcării Hippie. Toate variantele sunt dezbătute în continuare cu ardoare pe internet, şi biografia artistului fiind învăluită în numeroase speculaţii.
 
În anul 1965, Morrison l-a cunoscut pe Ray Manzarek, cu care a format trupa rock The Doors, alături de John Densmore şi Robby Krieger. Numele formaţiei provine de la un vers celebru al lui William Blake, "Dacă uşile percepţiei ar fi curăţate, totul i-ar apărea omului ca ceea ce este, infinit". În 1993, trupa a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame şi trei dintre albumele ei au apărut în lista celor mai bune 500 de albume ale tuturor timpurilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii