Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, Laura Stoica ar fi împlinit 47 de ani... (video)

ro

10 Oct, 2014 13:09 2975 Marime text
Astăzi, cântăreaţa de muzică pop-rock Laura Stoica ar fi împlinit vârsta de 47 de ani.
Pasionată de muzică, a absolvit cursurile de canto clasic, la Şcoala Populară de Artă din Târgovişte. De asemenea, în 2000, a absolvit Facultatea de Teatru, Secţia Arte, din cadrul Universităţii Ecologice din Bucureşti.
S-a lansat în anul 1990, în cadrul Festivalului de la Mamaia, unde a obţinut premiul I cu melodia „Dă, Doamne cântec”. Potrivit Wikipedia, un an mai târziu, a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar piesa „Un actor grăbit” a fost aleasă piesa anului 1991.
Talentul, personalitatea puternică, dar şi frumuseţea au transformat-o în una dintre cele mai îndrăgite artiste din România. În anii 1992, 1997, 2003 şi 2005, a participat la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur” de la Braşov. Primul album din cariera muzicală, „Focul”, a fost lansat în 1994. Trei ani mai târziu, a lansat albumul „Nici o stea”. Ca actriţă, a interpretat roluri pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti.
În anul 2006, pe 9 martie, Laura Stoica şi logodnicul ei, bateristul Cristian Mărgescu, şi-au pierdut viaţa într-un accident de circulaţie. Şoferul unei Dacii Papuc a intrat cu viteză pe contrasens şi a izbit violent autoturismul în care se aflau cântăreaţa şi logodnicul ei. Laura Stoica a murit pe loc. Artista se întoarcea la Bucureşti de la un concert. Cu trecerea anilor, numărul admiratorilor ei a crescut constant.
 
Sursa foto: www.adevarul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii