Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, actriţa Kate Winslet...

ro

05 Oct, 2014 09:30 2414 Marime text
Astăzi, actriţa britanică Kate Winslet împlineşte vârsta de 39 de ani. Kate Elizabeth Winslet s-a născut pe data de 5 octombrie 1975, în Reading, Anglia. 
Winslet a studiat actoria încă din copilărie şi şi-a început cariera în televiziune în 1991. Trei ani mai târziu, a debutat în filmul „Heavenly Creatures”, iar în 1995, primeşte unul din rolurile principale din „Sense and Sensibility”. În anul 1997, a jucat rolul vieţii ei în „Titanic”, alături de Leonardo DiCaprio. Pentru rolul din acest film a fost nominalizată la Oscar şi Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol principal. 
De-a lungul timpului, actriţa a mai putut fi văzută în filme precum „Enigma”, „Iris”, „The Life of David Gale”, animaţia „Flushed Away”, alături de Hugh Jackman. Kate Winslet este cea mai tânără actriţă care a obţinut şase nominalizări la Oscar şi a câştigat un premiu pentru filmul „Cititorul”. De asemenea, este câştigătoare a unui premiu BAFTA şi Grammy.
În ceea ce priveşte viaţa personală, Kate a fost căsătorită cu regizorul Jim Threapleton, apoi cu regizorul Sam Mendes, iar din decembrie 2012, este căsătorită cu Ned Rocknroll, fiul miliardarului Richard Branson.
 
Sursa foto: www.mirror.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii