Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O celebră actriţă s-a născut într-o zi de 12 mai

ro

12 May, 2017 00:00 2023 Marime text
Katharine Hepburn, o actriță americană de teatru, televiziune și film, laureată a patru premii Oscar s-a născut pe data de 12 mai 1907, în Hartford, Connecticut, S.U.A şi a decedat pe 29 iunie 2003, la Old Saybrook, Connecticut. Conform wikipedia.org, Hepburn este privită în general ca una dintre marile figuri ale istoriei filmului. Institutul American de Film a clasat-o pe locul I într-un top al celor mai mari actori de film ai secolului al XX-lea.

Katharine Hepburn a jucat în nouă filme alături de actorul american Spencer Tracy, cu care a format un cuplu nemuritor pe ecran, dar cu care nu s-a putut căsători niciodată, Tracy fiind deja căsătorit fiind, în același timp, și devotat catolicismului.

Hepburn a fost una dintre puținele actrițe care a refuzat să dea interviuri sau să apară la diferite petreceri mondene din vremea sa.
S-a remarcat prin talentul actoricesc, frumusețe și dicțiunea specială, cu influențe de New England.

Hepburn rămâne până în prezent singura actriță care a câștigat de-a lungul întregii vieți patru premii Oscar la această categorie, la care se adaugă premiile Globul de Aur, Premiile Emmy sau César. A fost nominalizată de douăsprezece ori la același premiu, cel al Academiei Americane, mai transmite sursa citată.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii