Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Varza roşie ajută în curele de detoxifiere

ro

10 Jul, 2015 11:07 1845 Marime text
Varza roşie este un aliment care ajută în curele de detoxifiere a organismului, deoarece elimină toxinele din organism, are proprietăţi antiinflamatorii, benefice pentru tractul digestiv. Varza roşie conţine calciu, fier, mgneziu, potasiu, antioxidanţi, zaharuri, vitaminele A, C, B şi K. Potasiul din varza roşie ajută la menţinerea tensiunii arteriale în limite normale, în timp ce vitamina K contribuie la coagularea sângelui şi la menţinerea sănătăţii cardiovasculare şi a sistemului osos.
 
În compoziţia verzei au fost identificaţi 36 de antocianini, substanţe care asigură protecţie împotriva cancerului, îmbunătăţesc funcţiile creierului şi contribuie la menţinerea sănătăţii inimii. Concentraţia mare de antocianini naturali din varza roşie o face să fie benefică în reducerea riscului de Alzheimer, ajutând astfel la protejarea împotriva acestei forme de demenţă.
 
Varza roşie conţine iod, mineral care ajută la îmbunătăţirea funcţiilor creierului, la funcţionarea optimă a sistemului nervos şi a glandelor endocrine. Sucul din varza roşie scade nivelul de colesterol din sânge, vindecă anemia, fiind o sursă importantă de minerale şi vitamine. De asemenea, scade tensiunea arterială şi ajută la dezvoltarea oaselor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii