Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei alimente esenţiale pentru organism

ro

13 Aug, 2014 16:57 1869 Marime text
Unele alimente, la care se poate apela fără niciun fel de efecte secundare, sunt esenţiale pentru organism şi reprezintă adevărate medicamente naturale, ce previn şi combat diferite afecţiuni. În acest sens, mierea de albine este un medicament natural extrem de eficient, care are capacitatea de a stimula imunitatea şi de a oferi o sursă sănătoasă de energie, care tratează infecţiile bacteriene, calmează şi vindecă durerile de gât, asigură o bună funcţionare a tranzitului intestinal şi vindecă infecţiile urinare. De asemenea, mierea de albine este benefică în tratarea eczemelor, a aftelor, dar şi în combaterea alergiilor, având efecte antivirale, antifungice, antiinflamatorii, antioxidante şi antiseptice.
 
Un alt aliment esenţial este usturoiul, recunoscut pentru capacitatea de a preveni şi de a trata infecţiile bacteriene, numărându-se printre cele mai eficiente medicamente naturale. Acesta stimulează fluxul de sânge, reduce nivelul colesterolului, contribuie la eliminarea metalelor grele, dar şi a altor otrăvuri din organism.
 
În urmă cu câteva sute de ani, spirulina, un nutrient din algele albastre-verzi, a fost folosită ca medicament datorită conţinutului său, respectiv o gamă impresionantă de acizi graşi esenţiali, inclusiv Omega-3, vitamine din complexul B, carotenoizi cu efect antioxidant, clorofilă, aminoacizi esenţiali, polizaharide, dar şi alte substanţe unice. Spirulina are un puternic efect detoxifiant, susţine procesul de eliminare al metalelor grele din organism şi este un bun energizant, conţinând proporţia ideală de vitamine, minerale, proteine şi alte elemente nutritive.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii