Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sucul de varză este indicat în tratamentul ulcerului

ro

04 Oct, 2017 23:58 1754 Marime text
Varza albă este recomandată în tratamentul diabetului zaharat, al litiazei biliare, al tusei, al afecțiunilor renale, al hemoroizilor, al durerilor de ficat și al ulcerului gastric, potrivit site-ului bio-plafar.info. Sucul de varză este indicat în tratamentul ulcerului pentru că are proprietăți alcaline și o substanță numită glutamină care ajută la reducerea inflamației mucoasei stomacale. Sulful pe care îl conține varza contribuie la reducerea severității ulcerelor stomacale, conform Agerpres.ro 
 
De asemenea, sulful — regăsit într-o concentrație mare în varză — luptă împotriva infecțiilor, ajută la vindecarea infecțiilor microbiene și în rapiditatea cicatrizării rănilor.
 
Varza albă acționează ca laxativ. În varza murată se găsesc așa-numitele "bacterii prietenoase" care combat constipația prin reglarea florei intestinale. Are foarte multe fibre, drept urmare promovează un tranzit intestinal sănătos.
 
Această legumă poate fi folosită ca vitaminizant pentru pacienții care se refac după o boală. Prin conținutul de vitamina A întârzie îmbătrânirea, hrănind țesuturile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii