Simptomele deficienţei de potasiu
Simptomele deficienţei de potasiu
17 Jun, 2014 16:52
17 Jun, 2014 16:52
17 Jun, 2014 16:52
ZIUA de Constanta
1254
Marime text
Potasiul, cel mai important mineral, ajută celulele organismului să lupte împotriva bacteriilor. Potasiul este pentru ţesuturile moi, ceea ce reprezintă calciul pentru ţesuturile tari ale corpului.
În ciuda răspândirii lui pe tot pământul, potasiul nu se găseşte niciodată în stare liberă şi nici în stare pură, ci numai în combinaţii cu un acid. Potasiul din sol este absorbit de plante şi, prin consumarea lor, acesta ajunge în organism.
Carenţa de potasiu poate duce la tulburări fiziologice şi chimice şi chiar la apariţia unor boli. Printre simptomele carenţei de potasiu se numără oboseala fizică, scăderea rezistenţei musculare, sensibilitate la răceală, mâini şi picioare reci, lipsa somnului şi a poftei de mâncare, însoţită de stări de greaţă, apariţia cârceilor, scăderea memoriei şi mâncărimea pielii.
Legumele (ardei iute, sfecla roşie), fructele (banane, avocado, caise), peştele, mugurii de arbori şi de plante şi mierea de albine reprezintă surse de unde putem lua necesarul de potasiu.
În ciuda răspândirii lui pe tot pământul, potasiul nu se găseşte niciodată în stare liberă şi nici în stare pură, ci numai în combinaţii cu un acid. Potasiul din sol este absorbit de plante şi, prin consumarea lor, acesta ajunge în organism.
Carenţa de potasiu poate duce la tulburări fiziologice şi chimice şi chiar la apariţia unor boli. Printre simptomele carenţei de potasiu se numără oboseala fizică, scăderea rezistenţei musculare, sensibilitate la răceală, mâini şi picioare reci, lipsa somnului şi a poftei de mâncare, însoţită de stări de greaţă, apariţia cârceilor, scăderea memoriei şi mâncărimea pielii.
Legumele (ardei iute, sfecla roşie), fructele (banane, avocado, caise), peştele, mugurii de arbori şi de plante şi mierea de albine reprezintă surse de unde putem lua necesarul de potasiu.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii