Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretele longevităţii

ro

05 Jun, 2014 13:03 1192 Marime text
Cu toţii ne dorim să trăim mai mult, dar soluţia tinereţii fără bătrâneţe nu a fost găsită. Cercetările efectuate, până acum, arată că longevitatea este condiţionată de doi factori esenţiali. Genele (25%) şi stilul de viaţă (75%).
Este dovedit faptul că persoanele mai longevive sunt cele care au o dietă foarte bogată în fructe şi legume, consumă foarte puţină carne şi depun mult efort fizic. O dietă cu un număr mic de calorii, dar care conţine o cantitate potrivită de proteine, vitamine şi minerale, conduce spre o viaţă mai lungă.
Un alt element important al vieţii sănătoase este sportul, mersul pe jos sau cu bicicleta. Vinul roşu face şi el parte din dieta celor care trăiesc foarte mult.
Printre factorii care prezintă un mare impact negativ asupra longevităţii şi speranţei de viaţă se numără stilul de viaţă haotic, consumul de alcool în exces, tutunul şi drogurile, lipsa activităţii fizice, obezitatea, bolile genetice, alimentaţia proastă şi lipsa accesului la îngrijiri medicale.
Starea emoţională are un rol important în menţinerea echilibrului energetic intern al organismului. Reacţiile emoţionale necontrolate, stresul şi emoţiile negative afectează imunitatea unei persoane, ceea ce duce la apariţia afecţiunilor de natură nervoasă. Creativitatea şi obiceiul de a căuta noi posibilităţi provoacă anumite zone ale creierului să producă mai multe conexiune neuronale, fapt ce este asociat cu longevitatea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii